KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia reintegracyjne w Szkole Podstawowej w Rzgowie

W dniu 1.10. 2021r. w Szkole Podstawowej w Rzgowie odbyły się pierwsze zajęcia w ramach wsparcia uczniów po długotrwałym okresie kształcenia na odległość (zgodnie z zaleceniami MEN).  Nadrzędnym celem działań jest wsparcie środowiska szkolnego w powrocie do normalności. Warsztaty miały charakter treningowy, a poruszana na nich tematyka to:
1. reintegracja zespołu klasowego.
2. budzenie w uczniach odpowiedzialności za atmosferę panującą w klasie poprzez tworzenie między dziećmi pozytywnych relacji nacechowanych życzliwością i zaufaniem.
3. adaptacja uczniów do zajęć w trybie stacjonarnym.
4. budowanie na nowo relacji w klasie, budowanie klimatu bezpieczeństwa, pozytywnego nastawienia do nauki stacjonarnej.
W pierwszym etapie programu wzięły udział dwie klasy wytypowane przez placówkę. Dzieci wykazały się niezwykłą aktywnością i zaangażowaniem w proponowane zajęcia. Chętnie prezentowały i omawiały swoje prace plastyczne. Wykazywały wzajemną pomoc i wsparcie.
Zajęcia poprowadziła psycholog mgr Dorota Walas.
Następne etapu programu w Szkole Podstawowej w Rzgowie już wkrótce.