KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Trwa Europejski Tydzień Świadomości Dysleksji.Wszystkich zainteresowanych tą tematyką zapraszamy do odwiedzenia strony Polskiego Towarzystwa Dysleksji.

W dniu 1.10. 2021r. w Szkole Podstawowej w Rzgowie odbyły się pierwsze zajęcia w ramach wsparcia uczniów po długotrwałym okresie kształcenia na odległość (zgodnie z zaleceniami MEN). Nadrzędnym celem działań jest wsparcie środowiska szkolnego w powrocie do normalności.

Zapraszamy do zapoznania się z bardzo ciekawym raportem „Dzieci w pandemii” przeprowadzonym przez firmę Difference na zlecenie Radia ZET w ramach kampanii społecznej #Razemzawszelepiej.

To święto obchodzone jest dorocznie 10 września od 2003 roku, z inicjatywy Międzynarodowego Towarzystwa Zapobiegania Samobójstwom (IASP), które jest w oficjalnym związku ze Światową Organizacją Zdrowia (WHO).

Szanowni Państwo Dyrektorzy i Pedagodzy!Zapraszam na spotkanie w ramach sieci współpracy i samokształcenia, które odbędzie się 22.09.2021r. (środa) o g.10.00 w Zespole Szkół nr 1 w Koluszkach, ul. Wigury 2.Serdecznie pozdrawiam,Aleksandra Balcerak

9 września obchodzimy Światowy Dzień Świadomości FAS. Skrót FAS pochodzi od angielskiej nazwy Fetal Alcohol Syndrome, co tłumaczone jest jako poalkoholowy zespół płodowy.Zaburzenia rozwoju dziecka powstają w wyniku działania alkoholu na płód w okresie prenatalnym.

Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi zaprasza do udziału w bezpłatnej konferencji pn. „Diagnoza i terapia FASD. Teoria i praktyka”, która odbędzie się w dniu 09 września 2021 r. w ramach Obchodów Światowego Dnia FAS.

Fundacja Wsparcia Psychospołecznego wznawia dla osób z terenu naszego województwa poradnictwo w rozwiązywaniu trudnych sytuacji życiowych: osobistych, małżeńskich i rodzinnych. Wizyty będą możliwe do grudnia bieżącego roku w trzech punktach:

Przypominamy o kilku ważnych zasadach, które pomogą nam zadbać o nasze dane osobowe podczas wakacyjnego wypoczynku:

Psycholog, Dorota Walas (zamiejscowe stanowiska pracy w Rzgowie) pracuje w dniach 12-29.07.2021r. oraz 25-31.08.2021r., w godzinach:poniedziałek 8.00 - 13.00wtorek 8.00 - 14.00środa 8.00 - 13.00czwartek 8.00 - 14.00piątek 8.00 - 13.00Sekretariat w wakacje pracuje w godzinach 7.00 - 15.00.